Gebruik jij je smartphone in de Gym?

Dit is iets dat steeds vaker te zien tijdens een workout! Even snel tussen de sets door zijn er steeds meer sporters die snel even naar hun mobiel grijpen en hun hele sociale wereld uit hun broekzak grijpen. Dit zorgt er voor dat je enorm lang op elkaar aan het wachten bent. Dit is enorm frustrerend! Niet zozeer voor de persoon die even lekker in zijn mobiel aan het wegdromen is, maar vooral voor de persoon die daarop aan het wachten is. Waarschijnlijk is die hier ook niet gekomen om te wachten. 

Maar waarom gebeurt dit nou zoveel?

Kick strong

Tegenwoordig kunnen wij er haast niet meer om heen, iedereen heeft wel een smartphone in zijn broekzak. Tegenwoordig zie je iedereen op straat bezig zijn met zijn gloed nieuwe smartphone. Nu moet ik zelf ook eerlijk zijn, ik ben zelf ook veel bezig met mijn eigen smartphone omdat het tegenwoordig bij je dagelijkse leven hoort. Ik stel mij zelf wel eens de vraag; ''waarom zijn deze telefoons nu altijd overal?''

Ik denk dat dit te maken heeft met de verschillende dingen die je op zo’n apparaatje kan doen. Je kan tegenwoordig van een fractie van een seconde met iemand communiceren die ver weg van je is. Niet alleen dat, je kan ook nog eens spelletjes spelen. Je kan zelfs doormiddel van apps je dagelijkse voeding bijhouden en ik kan nog talloze dingen noemen die je allemaal kan doen met een smartphone. Toch blijft het jammer dat er mensen zijn die hem dagelijks niet één of twee uren aan de kant kunnen leggen. Uit een onderzoek is gebleken dat 80% van alle smartphone gebruikers dagelijks 4 tot 6 uren intensief gebruik maakt van hun smartphone.

Dit gebeurt natuurlijk ook binnen de sportschool. Soms is dit zelfs gevaarlijk want je kan jezelf lelijk bleseren als je aan het trainen bent met gewichten en je bent niet aan het opletten. Ook zorgt dit voor irritatie bij andere mensen die aan het sporten zijn.

IMijn advies is dan ook om je smartphone in de kluisjes te laten bij binnen komst, zo is dit probleem gemakkelijk opgelost. Want als jij getril voelt in je broekzak, dan ben je gewoon zwaar geneigd om hem er bij te toveren en om te reageren op je waarschijnlijke “appjes” En wanneer je dit hebt gedaan zit je waarschijnlijk alweer te klooien op Instagram of YouTube wat niet de bedoeling is in een sportschool want daar moet gezweten worden!

Zoals ik het nu weet zijn er wel verschillende sport centrums waar mobiele telefoons zijn verboden bij binnenkomst. Ik ben het hier helemaal mee eens. Je kan best één uurtje per dag zonder smartphone.