Arnold Schwarzenegger heeft bloed aan zijn handen!

Dit was een statement dat gemaakt is op en bij het standbeeld van Arnold Schwarzenegger in Columbus (Ohio), Amerika door vermoedelijk Black lives matter. De beelden van dit standbeeld gingen de wereld over binnen de fitness community en wij vroegen ons af wat hier nu precies de bedoeling van is.

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal niet ontgaan is, is er in America op dit moment een hoop gaande om de Black lives Matter beweging. Of dit terecht of onterecht is hebben wij verder geen oordeel over omdat het erg lastig is om hier een mening over te vormen die alle meningen en feiten heeft meegenomen. Als er iets als racistisch word ervaren, dan is dat zo en kan je daar natuurlijk niet mee in discussie en moet dit serieus genomen worden. Wij vinden het erg jammer dat dit in 2020 nog steeds een probleem is. Niet alleen in America, maar ook hier in Nederland. Racisme is helaas nog steeds een probleem. Buiten dat alles zijn wij natuurlijk niet een mensenrechten site, maar een sport site. Sport is niet bedoeld om te verdelen, maar vooral om te verbinden. Dat is dan ook de reden waarom wij het inhoudelijk over Black lives matter hierbij willen laten.

Het standbeeld van Arnold Schwarzenegger is in 2012 ter ere van Arnold Schwarzenegger zijn nieuwe titel ‘’Mr. World’’ geplaatst en is later verplaatst naar zijn huidige locatie. Buiten dat Arnold een bodybuilder was/is, was hij ook de ‘’Governator’’ van California voor een periode. Ondanks dat hij erg populair was, heeft hij ook een paar beslissingen moeten maken die minder populair waren. Volgens verschillende reddit forums heeft het bekladden van dit standbeeld dan ook vooral hiermee te maken.

Zo heeft hij de Irak oorlog gesteund en heeft hij het doodsvonnis van Tookie Williams niet gestopt. Dit ondanks dat hij zijn leven volgens meerdere bronnen had gebeterd. Zo had hij boeken geschreven over dat kinderen niet in gangs thuis horen. Ook zijn er berichten over het optreden van Arnold waarbij bepaalde gebeurtenissen erg hypocriet over kwamen op een aantal mensen. Zo zou hij een vriend geholpen hebben terwijl hij nog in functie was.

De conclusie van dit artikel is dan ook vooral één van meerdere perspectieven. Heeft dit iets met zijn sportieve prestaties te maken? Wij denken van niet. Heeft dit iets te maken met zijn politieke verleden? Misschien wel. Wij weten het niet zeker omdat de persoon die dit heeft gedaan niet een statement heeft gemaakt, maar het lijkt ons erg waarschijnlijk.