Bodybuilder Annelies Charlotte Fortuin

Als klein meisje vond ik “gespierde” lichamen bijzonder. Vooral Arnold Schwarzenegger.

Vroeger heb ik diverse sporten beoefend gymanstiek, acrogym, schaatsen en atletiek.

Persoonlijke info

Gebr. 1 augustus 1988, Leeuwarden te Friesland
Lengte 1,77 CM
Gewicht (In season) 72kg (Off season) 79kg
Doel Pro- card winnen!!
Sponsor Muscle Body Nutrition
Instagram Annelies_fortuin

Beste Prestaties

2016 1ste Atlas Cup
2de Ironman & Ironmaiden
2018 1ste NK Bodybuilding
2019 1ste Pro Qualifier IFBB PRO- Nordic
3the Pro Qualifier Dennis James Classic
     
     
  
    
    
    


2002/2010

Ik ben begonnen bij de atletiek vereniging Lionitas in Leewarden. Toen die tijd werd mijn huidige trainer ernstig ziek, hij adviseerde mij om een andere atletiek vereniging te zoeken met meer doorgroei mogelijkheden. Zo ben ik bij AV PEC Zwolle terecht gekomen. Ik trainde daar 4 keer per. Mijn prioriteit lag bij het sprinten en verspringen. Zo heb ik meerdere Nederlandse kampioenschappen gedraaid en heb ik hier ook diverse medailles gewonnen.

In 2010 begon ik met een nieuwe opleiding, HBO- Rechten in Leeuwarden. De combinatie fulltime naar school en 4 keer in de week naar Zwolle werd mij teveel waardoor ik de keuze heb gemaakt om mij te focussen op mijn opleiding.

                      

2011/2018

Waarom bodybuilding?

In 2011 ben ik begonnen met fitness bij de “Hardcore Gym” Bodyshape in Leeuwarden. Na een aantal jaren wat getraind te hebben zonder doel werd ik benaderd door een mannelijk atleet die zelf veel wedstrijd ervaring heeft. Hij vroeg aan mij of ik wel eens na had gedacht om wedstrijden te gaan doen…. Ik heb hem eerst voor gek verklaard, maar na een aantal jaar vond ik dat ik er klaar voor was! Ik besloot in 2015 een wedstrijd te gaan doen bij de NBBF in de categorie ‘Bodyfitness’.

WAT GEWELDIGE ERVARING!!

Het smaakte naar meer. Mijn doel in 2016 was B- atleet te worden met een A- Status, dit is gelukt! (met een A-status mag je mee draaien met de nationale wedstrijden).

In 2017 heb ik geen wedstrijd gedaan, mijn vriend en ik  hebben toen een huis gekocht en verbouwd. Eind 2017 heb ik samen met mijn toenmalige coach besloten om mee te gaan doen met het NK Bodybuilding. Ik heb hard gewerkt voor mijn shape en ben Nederlands kampioen geworden in mijn lengte klasse! (zie foto rechts).

Na deze wedstrijd heb ik keuze gemaakt om verder te gaan met een coach met internationale ervaring, Ook heb ik besloten om wedstrijden te gaan doen bij de National Physique Committee (NPC). De NPC is de grootste amateur bodybuildingorganisatie in de Verenigde Staten. De NPC heeft over de hele wereld wedstrijden en hierbij horen ook de PRO Qualifiers. De naam zegt het al, hierbij kan jij je professionele status behalen. Met deze titel kan je je ontwikkelen als een professional bodybuilder bij de IFBB Professional League en deelnemen aan de grootste wedstrijden van de wereld zoals de Olympia en de Arnold Classic!

2019/heden

In 2019 heb ik 2 PRO- Qualifier wedstrijden gedaan.

De foto’s aan de linkerkant zijn gemaakt in mei bij de PRO- Qualifier in Denemarken. Hierbij heb ik wel mijn klasse gewonnen, maar helaas niet de Overall titel. Ik heb samen met mij coach besloten om in november nog een wedstrijd te gaan pakken dit keer in Duitsland. Bij deze wedstrijd ben ik derde geworden in mijn klasse.

Voor nu (febr 2020) ben ik keihard aan het bouwen voor een nog betere shape! Een shape die PRO- waardig is! Dit doe ik samen met mijn nieuwe coach.

“dear me I will make you proud one day”!