Lichaamsbeweging tijdens het werken

Jullie zullen het wel kennen!

Het typische baantje waarbij je de hele dag van 07:00-17:00 achter een bureau zit op een stoel zonder enige lichaamsbeweging of beter gezegd: De kantoorbaan! Als een echte kantoortijger zit jij de hele dag achter je pc als een gek toetsen in te typen om aan het einde van de maand een vast bedrag te ontvangen van je baas. Je denkt om alles wat er plaats vind binnen de onderneming, zorgt goed voor je collega's, maar ben je wel egoïstisch genoeg? Wie denkt er om jouw gezondheid? Hoe werkt het eigenlijk om gezond te zijn in een kantoor? Is het egoïstisch om rekening met jezelf te houden? In dit artikel lees je een paar praktische tip and tricks. Veel van deze vragen zal je zelf een antwoord op moeten bedenken, maar we kunnen je wel helpen.

 

sitting in an officeBeweging is belangrijk voor je lichaam! Dit is voor ons geen stelling maar een feit. Muscles, use them or lose them!

Om er wat specifieker op in te gaan: Beweging is bevorderend voor een betere spijsvertering.Zo geeft weinig lichaamsbeweging kans op problemen met je lichaam zoals hart en vaat ziektes, overgewicht en uiteraard een laag concentratie vermogen in de hersenen (wat niet handig is voor je kantoor prestaties). Ook word je sneller ziek en lijdt dit tot een verslechterd immuunsysteem met daarbij nachten lange plafond diensten.

Dit willen we toch helemaal niet?!? All right ik ga je nu de gouden tips geven om deze negatieve gevolgen allemaal te voorkomen!

Gouden tip #1

Mijn 1e tip en vooral de belangrijkste tip is dat je vooral de lift moet over slaan!

Vervang je methode van dat je elke ochtend met de lift een 5e etage omhoog gaat door de trap eens te nemen. Dit zorgt voor een goede lichaamsbeweging om de dag mee te beginnen.

Gouden tip #2

Schaf een yoga bal aan of vraag aan je werkgever dat er een yoga bal tot beschikking is!

Dit zorgt ervoor dat je tijdens je lange zit momenten toch (onbewust) in beweging blijft en daarbij is het ook nog eens goed voor je coördinatie!

Gouden tip #3

Mijn 3e tip is vooral aan luiheid gerelateerd. Heb je een vraag aan je collega? Ga dan uit je stoel en loop naar je collega toe om je vraag te stellen i.p.v. een mail sturen.

Dit is daarbij meestal de standaard methode binnen een kantoorbaan. Een mail sturen zodat je niet naar je collega hoef te gaan zodat je op je plek kan blijven zitten. Om even naar je collega toe te lopen (wat een kleine moeite is) kan je toch tijdens je werkuren beweging in die benen krijgen.